söndag 22 april 2012

Malta - Fyrverkeriets förlovade land !

Så kom vi då äntligen till Malta ! Landet som är lite större än Hisingen med 400 000 invånare och 33 fyrverkerifabriker och mer än 1000 licensierade pyrotekniker.
Här är vi för att delta i 13:e Internationella Symposiet om Fyrverkerier. Var 18:e månad träffas vi på någon fyrverkeriintressant plats för att prata om fyrverkerier, säkerhet och annat som berör branschen. Här fiins representanter från tillverkare, brukare, myndigheter (Sverige 2 pers), entusiaster, laboratorier och andra som vill vara med och utveckla fyrverkerierna.
Mer än 300 personer är med.
Dessutom finns ett 40-tal utställare med fyrverkeriprodukter som skjutsystem, dataprogram, rack, papprör och allt annat som man kan önska sig.
Detta är mitt 6:e symposium och det finns många gamla vänner från hela välden att heja på.mera               
Sedan så är ju ett dags program så att frukost äter man och pratar fyrverkerier, sedan är det föreläsningar om fyrverkerier, kaffepaus med fyrverkerier, mera fyrverkeriföreläsningar, lunch med fyrverkerier, ändå mera fyrverkeriföreläsningar, eftermiddagskaffepaus med fyrverkerisnack och så sista passet föreläsningar. Sedan drar man iväg för att äta middag med några fyrverkeriintresserade och så snackar man fyrverkerier. På kvällen blir det fyrverkeriuppvisningar och sedan slutar det på någon pub där man sitter och pratar fyrverkerier.
Nåja man får försöka att hålla ut !?
Hotellets Pool
Men själva Valletta tänker någon, ser ni inte något av staden ?



Jodå vi hann med en sväng in i gamla stadskärnan och tittade på gamla kalkstenshus i varierande grad av reparation och sönderfall. Gulbrunt var färgen för dagen och Medelhavet var så där blågrönt som vi gillar. 

På gamla fästningen på norra sidan stod ett gäng kanoner som man skjuter salut varje dag 12.00.

Det vore en tradition att ta efter Göteborg !
I kväll var det reception med fyrverkeri, så efter alla snittar är det dags att sova, tidig frukost imorgon, för att vi ska hinna till föreläsningarna och hinna ta en första sväng genom montrarna.

Såja, kvällen tredje fyrverkeri ovanför hotellet vid kyrkan (kl 22.30).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar