lördag 3 mars 2012

Folkpartiet årsmöte, På väg till Kina


Lördag
Upp tidigt till Fps årsmöte del 2. I Redbergsskolans gamla gymnastiksal valdes nya funktionärer (några valdes om och får sitta kvar ännu ett år. Verksamhetsberättelser lästes upp och lades till handlingarna. Motionerna var till största delen avklarade i onsdags.

Drog hem vid lunch för att slutpacka. Fixade några nya visitkort på Fabriken. Vid 3-tiden kom några av barnen hem för lördagskaffe med punch och tillbehör. Pga det som hänt i veckan skulle det ha serveras skär Prinsesstårta men den var slut så det blev en vanlig grön istället. Carola hade lagat en potatissoppa så att ingen skulle behöva vara hungrig.
Vid 17-tiden ut till Landvetter för bagageincheckning och säkerhetskontroller. Hämtade upp Martin på vägen. Vi ska till dra till Kina med Finnair och kolla in fyrverkerifabriker, fyrverkerier och tala med våra leverantörer.

Så ombord på det första planet till Helsingfors 19.10. På Wanda fick vi i oss en hamburgare för 16 €, inte värd sitt pris, men nån mat tyckte vi att vi behövde. Sedan ombord på nästa plan för långflygningen till Hongkong. Så lyfte vi 23.40 mot Kina.


Ombord på planet fick vi efter ett tag någon sorts pasta med kyckling, som det bara var att trycka i sig (man kan ju aldrig veta när man får mat nästa gång).
Att det blir just Liuyang (1,3 milj innev.) beror på att här finns fyrverkeriindustrin koncentrerad. 75% jobbar med fyrverkerier, de andra servar med papper, kemikalier och andra varor. Enligt en kinesisk tradition kommer svartkrutets uppfinnare från staden och nästan allt handlar om fyrverkerirelaterad saker, från "Fireworks Market" där man kan köpa maskiner och teknik, till höghusens lysrörsfyrverkerier.
Här kommer bloggen med fördröjning. Bloggar är inte tillåtna i Kina, inte heller facebook eller wikipedia. På så sätt ser man till att kineserna ej kan ta del av internet som en kommunikation med resten av världens folk. Givetvis finns det sätt att komma undan, men alla kan inte göra det. (Kolla mitt bidrag till "svartkrut" på Wikipedia.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar