söndag 4 mars 2012

Framme och första övningarna


Söndag
Sedan försökte vi titta på film, men det var så skrälligt ljud att behållningen var noll (fy Finnair !), så det var bara att försöka sova lite. Efter att ha skruvat oss i flera timmar var det väckning 13-tiden lokal tid och frukost, kaffe, fralla och yoghurt och 15.25 landade vi i Hongkong. Vi möttes av en kinesiska med stor skylt MR HALLINDER, MR HILDEBERG, som genast slussade oss till en transferdisk, där boardingpass för sista delen av resan skrevs ut. Bag tagsen flyttades också över och vi fick veta att resväskorna antagligen inte skulle hinna lastas ombord. Så var det buss till gaten, där vi satt och väntade. Så fick vi gå ombord och sista etappen inleddes.


Flygplansmiddag 17.30 lokal tid.
När vi landat så hade väskorna inte kommit med och allt var stängt, så vi sprang runt till övervåningen, där Annie (en av våra leverantörer) lyckades förklara vad som hänt. Efter att ha fyllt i blanketter, fick vi så besked att väskorna (som var i Hongkong) skulle komma dagen efter till Changsha. Men vi skulle ju vidare till Liuyang en stad som ligger 60 km öster om flygplatsen, men Annie lovade att lillebror (som var kvällens chaufför) skulle hämta upp väskorna och köra dem till hotellet åt oss.

Och så bar det iväg i snabb fart mot kvällen provskjutning.
Måste bara nämna något om kinesisk trafik.
Alla bilar kör så nära mitten som det går. Vill man köra om så kör man om på insidan under livligt tutande. Eller på utsidan, vilket som. På insidan får man se upp för cyklister, gående, höns mm.

Tid för lite inomhuspjäser, som vi tittade på under regnets ivriga trummande på plåttaket i ett hallbygge som delvis hade väggarna uppe. Såg väl hyfsat ut men inte direkt något märkvärdigt. Sedan tid för de lite större pjäserna som inte fick plats under taket.
Iväg för att äta en sen middag och sedan till hotellet där vi stämt träff  med två andra svenskar som var där i samma ärende, Peter & Magnus.
Isäng 0.30 lokal tid efter en lång dag,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar