måndag 5 mars 2012

Söderut till Liling


Måndag
Upp och käka frukost, kolla mail och preparera för dagens övningar.


Blev upphämtade 10 på hotellet och kördes iväg till en lokal järnsnickare, som försökt göra en hållare till våra speedwayplattor.

Inget vidare resultat. De ville också demonstrera sina hållare för andra effekter och åkte genast och hämtade dem. Sedan blev det lite provskjutning.

Iväg till lunch. Sedan en lååång bilresa till Liling, två timmar söderut. Jag begriper inte varför kineserna måste lägga all skrynklig betong på vägarna.

Alla fyrverkerifabriker i Kina är byggda enligt samma grundmodell. In i en dal eller runt en bergstopp bygger man en väg. Sedan hackar man ut ytor på lagoma avstånd och där bygger man monteringsskjul.

Gick runt på Shen Ma och tittade på produktionen. Såg ut som vanligt. Så iväg till den lokala bykrogen för middag. 


Sedan kördes vi iväg till deras skjutplats i en dal en bit bort. Här sköt de små pjäser nära och de stora längre bort. Hyggliga standardpjäser, men inte mycket som stack ut, utom priserna. Efter att ha tackat för showen, blev det en lika lååång resa tillbaka till hotellet vid 21.30. Lite senare kom resväskorna med Annies bror från Changsha.


I Göteborg har det varit bolagsdag för bostadsbolagen. Får hoppas att jag blir omvald, fullmäktige hade föreslagit att jag skulle sitta kvar som vice ordf. i Bostadsbolaget Poseidon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar